İştahsızlık için doğal ve bitkisel çözüm önerileri :
1-Ahududu,ayva kompostosu, badem, ceviz, greyfurt, kayısı, limon, portakal, domates, enginar, havuç, sarımsak, turp, adaçayı, ardıç tohumu, kekik, kimyon, kişniş, nane, rezene ve söğüt yaprağının iştah açıcı özelliği vardır.
2-Bir çay bardağı kaynar suya,1 çay kaşığı havuç tohumu konulur.Kısık ateşte birkaç dakika kaynatılır.10 dakika demlendirilir ve sabah,öğle ve akşam tok karnına içilir.
3-Kakule toz haline getirilir.Günde birkaç defa 0,5 gram kap halinde alınır.
4-Tere-su teresi sıkılırarak suyundan günde 1 bardak içilir.
5-Bir bardak kaynar suya 10 gram kantaron bitkisi konulur.10 dakika bekletilerek öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 bardak içilir.
6-Bir bardak kaynar suya 2 gram papatya konur.10 dakika bekletilip günde 1 bardak sabahları aç karnına içilir.
7-Bir bardak kaynar suya 2 tatlı kaşığı dövülmüş kereviz tohumu konulur.10 dakika bekletilip günde 3 bardak yemeklerden önce içilir.
Prof. Dr. Ahmet Maranki
1-Ahududu,ayva kompostosu, badem, ceviz, greyfurt, kayısı, limon, portakal, domates, enginar, havuç, sarımsak, turp, adaçayı, ardıç tohumu, kekik, kimyon, kişniş, nane, rezene ve söğüt yaprağının iştah açıcı özelliği vardır.
2-Bir çay bardağı kaynar suya,1 çay kaşığı havuç tohumu konulur.Kısık ateşte birkaç dakika kaynatılır.10 dakika demlendirilir ve sabah,öğle ve akşam tok karnına içilir.
3-Kakule toz haline getirilir.Günde birkaç defa 0,5 gram kap halinde alınır.
4-Tere-su teresi sıkılırarak suyundan günde 1 bardak içilir.
5-Bir bardak kaynar suya 10 gram kantaron bitkisi konulur.10 dakika bekletilerek öğle ve akşam yemeklerinden önce 1 bardak içilir.
6-Bir bardak kaynar suya 2 gram papatya konur.10 dakika bekletilip günde 1 bardak sabahları aç karnına içilir.
7-Bir bardak kaynar suya 2 tatlı kaşığı dövülmüş kereviz tohumu konulur.10 dakika bekletilip günde 3 bardak yemeklerden önce içilir.
Prof. Dr. Ahmet Maranki