YAŞLILIK LEKELERİ İÇİN LİMON VE SİRKE KÜRÜ-İBRAHİM SARAÇOĞLU

yaşlılık leke

limon sirke kürü

Bir tatlı kaşığı taze sıkılmış limon suyuyla bir tatlı kaşığı sirkeyi bir kahve fincanı içinde karıştırınız ve karışımı beş dakika bekletiniz. Daha sonra yaşlılık lekelerinin üzerine pamukla sürünüz. Bu kürü bir ay boyunca haftada üç kere uygulayınız.

soya fasulyesi kürü

Yaklaşık iki bardak suyu kapalı tencerede kaynatınız. Su kaynamaya başladıktan sonra içerisine altı yemek kaşığı Soya fasulyesi ilave ediniz. En az yirmi dakika kaynatınız. Kaynatma esnasında su çok azalırsa, bir miktar su ilave edebilirsiniz. Kullanılacak olan miktar bir kahve fincanı haşlama suyudur. Yirmi dakika sonuna doğru soya fasulyesinin haşlama suyunun bir miktar kırmızı renge dönüşmesi gerekir.

Eğer hala kırmızı renge dönüşmemişse biliniz ki yeteri kadar kaynatılmamış demektir. Hafif kırmızı renge dönüştükten sonra suyunu sözüp ayırınız. Ilıyınca yaşlılık lekeleri üzerine pamukla hafifce sürünüz. Haşlama suyuyla ıslatılmış pamuğu yaşlılık lekelerinin üzerine 3-4 defa etki ettiriniz. Bu kürü haftada 3 kez olmak üzere bir ay boyunca tekrar ettiriniz.