Doğum Sonrası Yoga (Postnatal Yoga) - Anne ve Bebek Yogası

Hamilelik süresince düzenli yapılan yoga uygulaması ile fiziksel kondisyon korunur, duruş bozuklukları en aza indirilir, solunum ve dolaşım sistemi güçlenir. Vajinal kaslar rahatladığı için doğum kolaylaşır. Karın kaslarının ve omurgadaki değişikliklerin yeniden yapılandırılması sağlanır. Doğum esnasında da anne, nefesini kullanarak kendini daha sakin kılar ve bedenini çok daha rahat bırakabilmesinden dolayı hem anne, hem bebek için sağlıklı bir doğum gerçekleşir.

Doğuma Hazırlık

Doğum dalgalarıyla nasıl başedebilirim?

* Eşim ve yakınlarım bana doğumda nasıl yardımcı olabilir?
* Doğumun başladığını nasıl anlarım?
* Nefes çalışmalarıyla bedenimi doğuma nasıl hazırlayabilirim?
* Kendim için en iyi doğum ortamını yaratırken sağlık personelinden nasıl destek alabilirim?
* Eşim doğum koçluğu yapmak isterse neleri bilmesi gerekiyor?
* Hastanede bizi neler bekler?
* Ya sezaryen olmam gerekirse?
* Lohusalıkta kendime en iyi nasıl bakarım?
* Emzirme konusunda neler bilmem gerekiyor?
* İlk günler ve aylarda bebek bakımı nasıl olacak?

Bebek yogası, içerdiği akıcı pozlar, kucaklama, birlikte hareket etme, dokunma, ses ve derin gevşeme ile bebeklere nitelikli bir fiziksel uyarım sunar. Anne ve bebek arasında, bebeğin büyümesiyle gelişen huzurlu, canlı ve mutlu bir iletişim kurulmasını destekler. Bebeğin algılayabileceği ve bütünleşebileceği bir hızda yapılan çalışma sindirim ve sinir sistemi dahil olmak üzere bedenin bütün sistemlerini destekler, ders sırasındaki fiziksel aktivite derin ve huzurlu bir uykuya yardımcı olur.

Hamile ve Bebek Masajı

Hamilelik dönemi boyunca kendisi ve bebeğinin bakımı ile ilgilenen anne adayı, bebeğinin dünyaya gelmesi ile çok daha yoğun ve özen isteyen bir döneme adım atmış olur. Doğum Sonrası Yoga uygulaması ’bekleyen anne’ olmaktan ’anne’ olmaya dengeli bir geçiş sağlamaya yardımcı olur. Annenin fiziksel olarak güçlenmesini sağlarken doğum sonrasında vücudun hizalanmasına ve dengeye gelmesine destek verir. Bunların yanı sıra uykusuzlukla gelen yorgunluk ve hormonlar sebebiyle oluşan duygusal gelgitler için bire birdir. En az bunlar kadar önemli bir diğer konu da, yeni annelerin bir araya gelerek deneyimlerini paylaşabilecekleri bir topluluğun oluşmasıdır