Selülitle Mücadele için Doğal Yöntemler

Bazı güçlü bitkisel çareler selüliti ortadan kaldırmaya yardımcı olmaktadır. Doğru ve dengeli beslenerek, bol su içerek ve hareket halinde olarak selülitle savaşabiliriz. Etkin kan damarları, pürüzsüz bir deri, sağlıklı cilt hücreleri için yeterli hidrasyon bunlara bağlıdır. Fazla suyu atmak ve sağlıklı bir kan dolaşımını sağlamak için ayrıca bitkilerden faydalanabiliriz.

Selülit ve yağa karşı olan savaşta etkin olan keten, kenevirve akşamsefası tohum yağları omega 3 gibi önemli faktörler içerir. Cilt bakımı için gerekli nemlendirici özellikleri, esansiyel yağ asitleri ve vitaminleri ile oldukça faydalıdır. Hücre zarlarını yenilerler.

Siyah kimyon yağı ve çörek otu yağı cildi tahriş edebilir. Kahve özleri selülit tedavisinde kullanılır fakat tedavi geçici bir çaredir. Greyfurt ve diğer narenciye ürünleri de selülit tedavisinde kullanılır. Bunlar ayrıca mantar, temizleme ve kilo kaybı için de kullanılır.

Kabuğundan gelen özler bakteri ve parazitlerle savaşır. Böbrekleri temizler ve obeziteyle savaşır. Dolaşımı artırır, lenfatik sistemi uyarır, güçlü bir antioksidandır ve C vitamini içerir. Hem maskesi ile hem de yiyerek ya da suyunu içerek faydasını görebilirsiniz.