Korkularınızı Yenin Vajinusmus Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri

Vajinismus ülkemizde kadınların bir çoğuda görülen cinsel rahatsızlıktır. Vajinismusun en büyük nedeni bayanlara küçük yaşta seksin iğrenç olduğunu anlatmaktır. Ebeveynler genellikle küçük yaşta kızlarının evlilik dışı ilişkilere girmemesi için cinsel ilişkiyi abartılı şekilde anlatması ileride cinsel ilişkiye girememe rahatsızlığını gerçekleştirir.

Vajinismus olan bir bayan evlendikten sonra ilişkiye korkudan giremez veya girdiği ilişkiden zevk alamaz. Bu nedenle çiftler arasında sürekli tartışmalar doğar. Bu tartışmalar zamanla boşanma ile sonuçlanır. Ayrıca vajinismus olan bayanların hemen hemen %90 gibi bir çoğunluğunun cinsel ilişkiye girememesinden kaynaklanan sebeblerle çocukları olmaz.

Genç kızlara cinsel ilişkiden sıkılacak her sözleri ileride evlendikleri zaman karşılarına çıkacaktır. Bir bayan evlendiğinde ilişki sırasında geçmişte duyduğu sözlerden dolayı kasılacak ve rahatsızlık hissedecektir. Bayanların cinsel organı vajina cinsel ilişki siırasında orgazma bağlı olarak kendini hazırlar. Vajinanın kendini hazırlaması kadının cinsel isteğine bağlıdır. Eğer kadın cinsel ilişkide kasılıyorsa vajina penisi alamayabilir. Cinsel ilişkide vajinanın kasılmasının sebebi vajinismustur. Eğer bir ebeveynseniz mutlaka genç kızınıza cinsel ilişkiyi doğru şekilde anlatınız.