Çok Yemek Yemenin Sebepleri ve Başa Çıkma Yolları

Hepimiz yiyeceklerle besleniyoruz, gelişip büyüyor ve hayatımıza devam edebilmek için gereken besinleri alıyoruz. Fakat neden normal öğünleri atlattıktan sonra, evde ya da işte ya da okulda cezbedici sağlıksız ve kalorili şeyler ilgimizi çekiyor.

Güzel görüntüsü, lezzeti ve kokusuyla aklımızı başımızdan alan yiyecekler dengemizi bozar. Vazgeçemediğimiz bu alışkanlığımızın 3 temel nedeni vardır. 1.yeterince uykunuzu alamamak. Uyku saatini fazla kaçırırsanız ruhsal bulanıklıklar oluşmaya başlar.

Bu durum metabolik değişimleri tetikler, kilo almaya yol açar. Yemeden önce gözlerinizi bir süre kapatın. Bu 2 hormonu etkilemeyi sağlar, bu iştahı ve tokluk hissini ön plana çıkararak fazla yemeyi engeller. 2.stres altında kalmak.

Stres altında kalmak vücuttaki hormonların yüksek dozda çalışmasını sağlar. Kortizol hormonu gibi. Bu hormon açlığı ya da iştahı yükseltebilir. Kortizol ve insülin hormonları seçimlerimizin yönünü değiştirebilir, kalorili ve lezzetli yiyeceklere yöneltebilir.

Yaşamın baskısının sizi durdurmasına izin vermeyin. Stresten arının. 3.kafanızda yağlı yiyecekler var. bol miktarda yağ, şeker ve tuz içeren besinler aklımızdan çıkmıyor. Ekstra enerji kazanıyoruz ve buna hiç gerek yok. Favori yiyeceğinizi yemekten kaçının. Başka bir iş bulun ve ona odaklanarak kendinize onu unutturun.