İlk Zamanlarda Gebelik ve Yapılması Gereken Sağlık Tavsiyeleri

Folik asit, vücudun hamilelik sırasında fazladan kan ihtiyacını karşılamak amacıyla kullanılır. Tüm hamile kadınların her gün 0,4 mg folik asit tüketmeleri gerekmektedir. Herhangi bir sinirde oluşabilecek hasarları folik asit önlemektedir. Ispanak, yeşillikler, salatalık, yeşil sebzeler, turunçgiller özellikle portakal suyu, fasülye, ekmek ve tahıllar, priinç ve makarnalarda folik asit bulunur.

Hamileliğe başlamaya karar verirken, duygusal, zihinsel ve fiziksel gereksinimler göz önünde bulundurulmalıdır. Kendizine şu soruları sormalısınız:
Bir bebek için hazır mıyım?
Sigortanız var mı?
Anne-baba sorumlulukları nelerdir?
Bebek ihtiyaçları nelerdir?
Bebeğinizin sağlıklı doğması için iyi ve bilinçli bir hamilelik geçirmelisiniz. Doktor kontrolünde planlı bir gebelik bunun için ilk adımdır. Sağlıklı beslenme, uyku düzeni, huzurlu bir yaşam, alkol ve sigara kullanmama gibi alışkanlıklar ile bebeğinizin sağlığını korumuş olursunuz. Folik asit ve doktorun verdiği vitaminler dışında hiçbir ilaç gebelikte kullanılamaz. Doğum kontrol ilaçları da tabii ki hamilelik süresince kullanılamaz. Doğru yumurtlama zamanını bulmak hamile kalmak için önemlidir. Bunun gibi diğer temelleri bilmek te bilici artırır. Gebeliğin en önemli bulgusu adet gecikmesidir.

Gebeliği düşündüren bulgular
1.Adet gecikmesi
2.Memelerde dolgunluk ve hassasiyet
3.Bulantı, kusma
4.Sık idrara çıkma
5.Halsizlik
6.Karında büyüme
Gebeliğin muhtemel bulguları
1.Rahimin büyümesi
2.Gebelik testleri
Gebeliğin kesin bulguları
1.Bebeğin kalp atımlarını duyulması
2.Bebek hareketlerinin hissedilmesi
3.ULTRASON incelemesi.