AYAK BAKIMI

Yaz aylarında sürekli açık ayakkabı giydiyseniz, ayaklarınıza bakım yapmanızın zamanı çoktan gelmiştir. Ayaklarınızın ölü deri hücrelerinden kurtulması için önce peeling yapın, ardından nemlendiriciyi sürün. Son olarak da iyi bir masajla yorgunluğu giderin!

Gün boyu vücudumuzun bütün yükünü çeken, bir de bu yetmiyormuş gibi çoğu zaman sivri burunlu ve yüksek ökçeli ayakkabıların içinde yorgun düşen ayaklarımıza ekstra bakım yapmamız gerekiyor. Ayaklara rahatlatıcı bir masaj uygulamanın yanı sıra pedikür, nemlendiriciler ve ayakların ölü deri hücrelerinden kurtulmasını sağlayan peelingler ayak sağlığı açısından büyük önem taşıyor.

Şiş ayaklara çare
Ayaklarınız gün içinde fazla şişiyorsa, bir litre suda iki avuç papatya ve bir adet limon kabuğunu kaynatın. Suyun ılınmasını bekledikten sonra ayaklarınızı bu suyun içinde yarım saat kadar bekletin. Ayaklarınızı her gün soğuk suyla yıkamaya özen gösterin. Bu sayede hem yorgunluğunuzu unutursunuz, hem de derinizin fonksiyonlarını düzene sokarsınız.

BİTKİSEL AYAK BAKIM TARİFİ
1 litre ılık suyun içine
2 tatlı kaşığı deniz tuzu,
1 tatlı kaşığı karbonat,
2 tatlı kaşığı lavanta yağı ve yarım limon damlatın.

Ayaklarınızı bu karışımın içinde yaklaşık 25 dakika bekletin. Ayaklarınızı kurulayıp ponza taşıyla ovalayın. Ardından ayak kremi sürün.
Pratik ayak masajı
Yorgun bir günün ardından en çok ayaklarımız rahatlamaya ihtiyaç duyar. Uzmanlar, ayak tabanındaki sinir noktalarını uyararak rahatlanabileceğini belirtiyor. Ayaklarınıza masaj yaptırmak için mutlaka güzellik salonlarına gitmeniz gerekmiyor. Siz de ayaklarınıza etkili bir masaj yapabilirsiniz. Öncelikle ayaklarınızı yıkayıp kurulayın ve ayak tabanlarınızı fırçalayın. Ayak kremiyle topuktan ayağın ortasına ve ayak bileğine kadar masaj yapın. Son olarak ayaklarınızı yüksek bir yere koyup bir süre uzanın.

TIRNAK ÇATLAKLARINA ÇARE
Tırnaklarınızın fazla çatladığını düşünüyorsanız, günde 1-2 kez tırnak eti yağıyla (cuticle) tırnaklarınıza masaj yapmayı deneyin! Yağ kolaylıkla emildiğinden çatlaklara nüfuz eder ve cildinizi nemlendirir. Ayrıca tırnaklarınızın daha canlı görünmesini sağlar.