Alkolün İnsan Bünyesine Olan Etkisi

Alkolün insan vücuduna somut ve soyut zararları vardır. Bunlardan bazıları, yürümede güçlük, bulanık görme, konuşma yeteneğinin kaybolması, hafıza durması, reaksiyon, tepki ve hareketlerde yavaşlama, anlama bozukluğu gibidir.

Miktar arttıkça bünye daha çok etkilenir. Uzun süre devam edilip alışkanlık haline getirilirse, beyinde ciddi hasarlara yol açabilir.

Karaciğer, kalp, tansiyon, beyin hastalıkları ve cinsel işlev bozukluklarına yol açar. Ayrıca alkol zayıflatır.

Bazı kişiler ömür boyu kontrol altında tutulabilirler. Bazı faktörleri bilmek gerekir. Bunlar, ne kadar ve hangi sıklıkta içildiği, başlanılan yaş ve toplam süre, kişinin cinsiyet, eğitim, genetik bilgileri ve ailedeki alkol kullanan kişiler, genel sağlık durumu.

Beyin hasarı bilgisayarlı tomografi ile ölçülür. Alkol, kalp ve cilt damarlarını genişletir. Kalbin çalışma hızını artırır, kan dolaşım düzenini bozar, damarların sertleşmesine,tansiyonun artmasına,felç ve ani ölümlere sebep olur.

Aşırı alkol geçici hafıza kaybına neden olur. İnsan,irade ve dengesini kaybeder. Alkol göze giden görme sinirlerine de tesir eder. Körlüğe neden olabilir. Anne karnındaki bebeğin gelişimini olumsuz etkiler.