Cildin Nem Seviyesini Kontrol Altına Alma

Spanın yanında herkesin günlük olarak kendi kendine yapabileceği basit sağlık ve güzellik tiyoları vardır. Yapılacak ilk şey cildin nem seviyesini kontrol altında tutmaktır.
Bunun için nemlendiriciler kullanmanın yanı sıra, bol su içmeli, cildi korumalı ve temiz tutmalıyız. Böylece, kuruluk, kaşıntı ve döküntüyü engelleyebiliriz. Sivilceler için nem ve yağ seviyesi normal tutulmalıdır. Yüz, el, ayak ve dirseklere de bunu uygulamalıyız. Uzun ve sıcak bir banyo aroma katkısıyla birlikte sauna etkisi yaratır.

Böylece tüm vücut ve cilt, gereken ferahlığa kavuşur. Gözenekler açılır, buhar sayesinde doğal nem kazanılmış olur. Kaplıcalar da iyi bir fikirdir. Kan akışını düzenler, cilde renk getirir. Günde en az 1 litre su içmeliyiz. Elma suyu çok iyi gelir.
Meyve ve sebzelerden vitamin ve mineralleri alabiliriz. Bronzlaşmaya da dikkat edilmelidir. Fazla Uv ışını cilt kanserine yol açar.
Yüksek faktörlü koruyucu sürmeliyiz ve fazla güneşe maruz kalmamalıyız. Stres erken yaşlanma nedenidir. Meyveli terapi bakımları ile ılık bir banyo sayesinde cildinizi beslemek mümkündür.