Omega 3 Yağ Asitleri ve Kalp Sağlığınız

Omega 3 yağ asitlerinin dahil olduğu yiyecekler hakkında ve omega 3 hakkında bilgilenmek istiyorsanız, makalenin devamını okumalısınız. Omega 3 yağları balık ve kabuklu deniz ürünlerinde alındığında kalp sağlığını artırmaktadır.

Amerikan Kalp Derneği, kardiyovasküler (kalp hastalığı) olan hastaların Omega 3 içeren gıdalar tükettiğinde tüketmeyenlere göre daha fazla iyileşme olasılığı bulunmakta olduğunu kanıtlamıştır. Almamız gereken temel yağ asitleri Omega 3 te bulunmaktadır.

Kalbin sağlıklı bir şekilde korunmasında, hücre gelişimi ve büyümesinde önemli rolleri vardır. İnsan vücudu omega üretimi yapamadığında bu, diyetle sağlanabilir. Somon, alabalık, ringa balığı, sardalye, uskumru, orkinos gibi tatlı su balıkları haftada en az 2 kez tüketilmelidir.

Balık, hem protein içerir hem de yüksek doymuş yağa sahip değildir. Sağlık için gerekli omega 3 yağını içerir. Diğer yararları, kan pıhtılaşmasını önler, kalp anormalliklerini düzenler, trigliseriti düşürür dolayısıyla kolesterol ve kalp krizine birebirdir.

Bu balıkları yağsız hazırlamak önemlidir, örneğin buğulama, ızgara, salata gibi hazırlanabilir. Somon balığı ile kuşkonmaz, fesleğen, domates, kanola yağını hazırlayıp afiyetle yiyebilirsiniz.