GENÇ KALMA-ELİF GÜVELOĞLU

Genç kalmanın sırrı Omega 3 küründe

Omega 3, bazı seçkin besinlerde bulunan ve hücre yenilenmesi dahil birçok önemli fonksiyonu olan bir yağ asidi ve cilt dostudur.

Cildi içten nemlendirir, yeniler, cilt altı bağ dokusunun temel taşları olan kollajen ve elastini korur böylece yaşlanmayı geciktirir. Ancak Omega 3'ten yeteri kadar faydalanabilmeniz için onu hem içten hem dıştan kullanmanız gerekir. Omega 3 içeren gıdaların düzenli ve çeşitli olarak her gün tüketilmesi hem sağlığınız hem cildiniz için çok önemlidir. Antiaging kürlerinde de önerdiğim bu uygulamanın sonuçları ancak düzenli kullanımda yüz güldürüyor.

Cilt dostu besinlerde balık çok önemli...

İdeal omega 3 alımı, haftada 7 gramdır ve bu miktar haftada 2 kez balık yanında 1 avuç ceviz ve 1 çorba kaşığı keten tohumu alınarak da karşılanabilir. Sağlıklı ve pürüzsüz bir cilt için haftada en az bir kez balık yemelisiniz. Uskumru, somon, hamsi, ton balığı, alabalığı ve türlerini özellikle tavsiye ediyorum.
Eğer yeterli deniz ürünü alamıyorsanız veya sıkı vejeteryansanız çözümü var: İşte 150 gram somona eşdeğer omega 3 kaynakları;

- 2 yemek kaşığı ceviz yağı (soğuk pres yöntemi ile elde edilmiş)
- 2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı soya fasulyesi yağı (soğuk pres ve organik)
- 3 yemek kaşığı keten tohumu
- 4 yemek kaşığı ceviz
- 1 fincan soya fasulyesi (çiğ ağırlık)
- 2000 mg balık yağı hapı

Bunların hepsini tek tek yazılan dozlarda almanız gerekmiyor, beslenme biçiminize göre her birinden bir miktar gün içine tüketebilirsiniz.

Omega 3 maskesiyle gelen gençlik...
Besinlerle alacağımız gibi Omega 3'ten maske olarak da faydalanabiliriz. Omega 3'ü maske olarak yüzümüze uygulayıp faydalarından maksimum derecede istifade edebilirsiniz. İşte size temiz bir cilde uygulayabileceğiniz

Omega 3'ten zengin bir maske formülü;
- 1 çay kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı sızma zeytinyağı
- 1 çay kaşığı ceviz yağı
- 1 çay kaşığı soya yağı (soğuk pres, organik)
- 1 çay kaşığı keten tohumu yağı

Bunların dilerseniz hepsini, dilerseniz bulabildiklerinizi iyice karıştırıp temiz cilde uygulayın. Yarım saat bekletin ve maden suyuyla silin. Alerjik bünyeye sahip olanlar, ceviz yağını dikkatli kullanmalı.
Sağlıklı ve güzel kalın.

Dr.Elif Güveloğlu