DOĞAL ANTİBİYOTİK-ELİF GÜVELOĞLU

Gribi antibiyotiksiz atlatın
Sonbahardan artık yavaş yavaş kışa geçtiğimiz şu günlerde biz hekimlerin en sık karşılaştığı soru şu ; grip olmak üzere olduğumu hissediyorum, hangi antibiyotiği alırsam en az zararla atlatırım bu durumu? İnsanlar hem tedavi olmak hem de önlem almak için antibiyotiklerden medet umuyorlar bu en Elif Güveloğlu fazla işgücü kaybına sebep olan hastalıkla mücadelede ama işin iç yüzü hiç de öyle değil. Şöyle ki, gribe sebep olan etken mikrop türü virüsler, ama antibiyotikler sadece bakterilere karşı etkili, virüslere karşı etkisiz, olay bu kadar basit yani! Etkisiz olması da bir yana, gereksiz yere aldığınız her antibiyotik kapsülünün kemik iliğinize, kan değerlerinize, böbreklerinize, cildinize ve barsaklarınıza verdiği zarar da cabası. Peki, grip olacağımızı hissettiğimizde ne yapalım? Tabii ki doğadan yardım alın diyeceğim ben yine, doğa bu konuda da çok cömert, işte grip olmanızı önleyecek, olduysanız yatıştıracak bitkilerin en etkilileri... Bunları ister tek tek, isterseniz de karışık çaylar olarak tüketebilirsiniz.

EKİNEZYA
Gripteki en önemli etkisi bağışıklığı güçlendirmesidir. Bağışıklık sistemimizde zaten grip virüsünü deyim yerindeyse 'yalayıp yutan' doğal öldürücü hücrelerimiz olan akyuvarlarımız vardır ve ekinezya bunların hem sayısını hem fonksiyonlarını artırır. Dikkat edin, gripli biriyle her karşılaştığınızda grip olmazsınız, bağışıklık sisteminizin zayıf olduğu stresli ve yorgun dönemlerinizde yakalanırsınız bu mikroba.

MEYAN KÖKÜ
Hem bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi, hem de içerdiği virüs öldürücü onlarca antiviral doğal antibiyotikle Tanrı'nın sanki virüs enfeksiyonları için yarattığı bir bitki gibidir. Hele bu etkilerine bir de balgam söktürücü ve öksürük giderici özelliklerini eklersek grip için ideal olduğu apaçık ortaya çıkar. Hepatitlerde de mucizeler yaratır, ancak bu ciddi durumda mutlaka doktor kontrolünde ve ekstre, kapsül gibi konsantre formları kullanılmalıdır. Yüksek tansiyon, şeker ve böbrek hastalığı olanların kontrollü kullanması gereken bir bitkidir.

KARABAŞ OTU
Bu bitkide 70'den fazla birbirinden farklı antibiyotik tespit edilmiştir. Hem bakterilere hem de virüslere karşı etkilidir. Gribal enfeksiyonlarda bazen virüslerin tahriş ettiği üst ve alt solunum yolları mukozasına bir de bakteriler hücum ederler, bu gibi durumlarda oldukça etkilidir.

KEKİK
Hemen hemen herkesin evinde bulunan bu baharat etkili birçok doğal antibiyotiği bünyesinde barındıran başka bir kıymetli bitkidir. Hem çay hem de baharat olarak düzenli kullanımı gribi önler. Tazesi bulunursa salata olarak tüketilmesi daha da etkilidir.

SARIMSAK
5000 yıldır ilaç olarak kullanılan bu kıymetli sebze mutfağımızdaki en kuvvetli doğal antibiyotiktir. Hem virüsleri, hem bakterileri hem de mantar ve parazitleri öldürücü etkisi vardır. Mısır piramitlerinin inşası sırasında işçilerin salgın hastalıklardan sarımsak yedirilerek korunduğunu tarih kitapları yazar. Her yeni çıkan antibiyotiğe birkaç yıl sonra mikroplar tarafından direnç geliştirilip, işe yaramaz hale gelmelerine rağmen 5000 yıldır bu doğal antibiyotiğe direnç gelişememiştir, çünkü içerisinde bir değil yüzlerce antibiyotik mevcuttur ve mikroplar birine direnç geliştirse diğerine geliştiremezler. Siz doğaya güvenin, sağlıkla kalın...