KÖPEKBALIĞI YAĞI FAYDALI MI-ELİF GÜVELOĞLU

Köpekbalığı Karaciğer Yağı

Bağışıklık sistemini güçlendirici etkisi vardır. Squalene ve alkilgliserol ana etken maddesidir. Squalene maddesinin tümör gelişimini ve büyümesini engelleyici etkisi mevcuttur bu nedenle bu madde ticari açıdan çok popüler olmuştur fakat şunu da gözardı etmemek gerekir ki aynı oranda squalen zeytinyağında da mevcuttur.

İmmün sistemdeki natürel killer (doğal öldürücü) diye adlandırılan, bakteri, virüs ve kanser hücrelerini fagositoz yöntemiyle içerisine alıp eritici enzimlerle yokeden bir akyuvar türünün sayısını artırır. Kanserden koruyucu etkisi vardır. Kemoterapi alan kanser hastalarında ise destek tedavisi olarak önerilir. Köpekbalıgı Yağı

Köpekbalığı Kıkırdağı :
Köpekbalıklarının kıkırdaklarından kurutma ve dondurma yöntemiyle elde edilir. Yüksek oranda protein, kalsiyum, sodyum, fosfor ve kondroitin sülfat denilen en önemli kıkırdak bileşenini içerir.

Birçok eklem hastalığında, eklem romatizmasında, romatoid artritte ve osteoporozda kullanılır. Kıkırdak gelişimini artırıcı etkisi vardır Eklem kıkırdağında bulunan önemli bileşenler olan kondroitin sülfat ve glukuronik asit oluşumunu ve şekillenmesini artırır. Eklem sıvısını muafaza ederek eklem dejenerasyonunu ve kıkırdak kaybını azaltır, eklem elastikiyetini artırır. Eklem ağrılarını azaltmada aspirin gibi ilaçlara yardımcıdır.

Yara iyileşmesini hızlandırır. Tümör büyümesini yavaşlatıcı etkisi olduğuna dair çok önemli yayınlar mevcuttur. Egzema ve sedefte faydalıdır.