Klamidya Kısırlığa bile neden olabilir-KLAMİDYA NEDİR BELİRTİLERİ

Klamidya adlı enfeksiyon genelde cinsel ilişkiyle bulaşır ama pek belirti de vermez. Tedavinin eşli olarak yapılması gerekiyor. Çünkü tedavi gerçekleşmezse enfeksiyon tüplere kadar ilerler, kısırlık ya da dış gebeliğe neden olabilir. [Klamidya Kısırlığa bile neden olabilir]

Klamidya tedavi edilmezse ne olur?

29 yaşındayım, vajinal akıntım nedeniyle doktora gittim. Klamidya adında bir mikrop olduğunu söyledi. İhmal edildiğinde çok önemli rahatsızlıklara yol açabileceğini belirtti. Acaba bunlar nedir?

CEVAP Prof.Dr. Derin KÖSEBAY - Klamidya enfeksiyonu genellikle cinsel ilişki ile bulaşır (Nadiren kirli materyalle temas ve banyo, tuvalet yolu ile de bulaşabilir). Çoğunlukla belirti vermez. Şikayetler idrar yaparken ağrı ve yanma hissi, vajinal akıntı ve ağrılı cinsel ilişkidir. Tanı, vajinal akıntının laboratuvarda mikroskobik incelemesi veya kültür yapılması ile konulur. Aynı zamanda antijen araştırması yapılarak da tanı mümkündür. Tedavi antibiyotiklerle yapılır, eşler birlikte tedavi edilir. Tedavi edilmediği takdirde hastalık batına yayılabilir, tubaların iltihaplanarak tıkanıklıklarına bağlı olarak kısırlık veya tubalardaki bozukluk sonucu dış gebelik ortaya çıkabilir.