100 yaşına kadar yaşayabilmek için şaşırtıcı birkaç tüyo

Hayatınız bir parti gibi olmalı!
Neşeli ve dışa dönük insanlar, içine kapanık ve karamsar insanlara oranla bunama konusunda % 50 daha şanslı!
Daha sağlıklı olan beyinlerde daha az kortizol bulunuyor. Bu “stres hormonu”nun fazla salgılanması ise beyin hücrelerinin iletişimini engeller. Kortizol seviyesini azaltmak için önerilenler ise meditasyon, siyah çay ve kısa uykular.

Günde 40 dakika koşmalısınız!
Araştırmalara göre orta yaşlı insanlar haftada toplam yaklaşık 5 saat koştuklarında hem ömürleri uzuyor hem de fiziksel kondüsyonları yüksek oluyor, böylece yaşlanma süreci ciddi biçimde yavaşlıyor. Araştırmalara göre koşan ve koşmayan insanlar arasındaki yaş farkı 21 yıla kadar çıkabiliyor.

Koşmak, sadece kalp krizi riskini azaltmıyor, aynı zamanda kanser, nörolojik hastalıklar ve enfeksiyonlar için de önemli iyileştirmeler sağlıyor. Aerobik egzersizi, immun sistemi genç tutuyor. Eğer koşmak istemiyorsanız, en azından 20 dakika boyunca yorulacağınız ve terleyeceğiniz egzersizler yapmalısınız.

Her kalorinizi saymalısınız!
Günlük kalorilerini tipik 2,000 - 3,000 kalori yerine % 25 daha az miktarda, 1,400 - 2,000 kalori olarak alınan kadınların kalpleri daha sağlıklı oluyor – hatta diğer insanlara göre 15 yaş daha genç kalıyorlar. Bu durum sadece az yemekle alakalı değil, kalori başına alınan besin değerleri ile ilgilidir. Eğer bol kalorili yiyecekleri yemeyi kesip besin değeri yüksek gıdaları tüketirseniz, sağlığınızın nasıl bir ilerleme katettiğini farkedeceksiniz.