Şizofreni Nasıl Teşhis Edilir Tedavileri Nasıl Olur

Şizofreni, şu ana kadar laboratuvar testi ile teşhis edilememiştir, klinik belirtilere dayalı olarak belirtileri göze çarpar. Beyin ve göz kontrolleri için özel Iq testleri yapılmaktadır.

Düşünce dağınıklığı, zor düşünme, hafıza zorluğu, bulanık geçmiş, konsantrasyon zorluğu, umursamazlık, duygu zayıflığı, sosyal işlev eksikliği şizofreniyi meydana getirir. Mutlaka psikolog tedavisi görülmelidir.

Uzun vadede ve etkili tedavi için erken tanı çok önemlidir. Diğer beyin hastalıklarıyla belirtileri aynıdır. Örneğin majör depresyon. Şizofren bir kişi paranoyak olur, her şeyin yanlış veya ters gittiğini düşünür. Kuşku vardır. Eğer bu hastalık ailenizde de varsa, aile ağacınızı doktorunuza sunarak, işinizi kolaylaştırabilirsiniz.

Böylece, eski vakalarda nasıl tedavi görüldüğü, neyin işe yaradığı neyin yaramadığı, hastaya nelerin iyi geldiği daha kolay bulunacaktır. Erken teşhis aynı zamanda, diğer hastalıkların başlamasını önleyecek ve beyin hasarındaki ilerlemeyi durduracaktır.

Beraberinde getirdiği kişilik bozukluğu ile, hayattan sıyrılıp kendi hayal dünyasında yaşayan şizofreni hastaları, kurdukları senrayolara göre yaşarlar ve ona inanırlar. IQ testlerinin yanısıra, koku testi, kan testimanyetik rezonans görüntüleme(mrg) testleri de şizofreni hastalığı tanısı için kullanılmaktadır.