Osteoporozu Doğru Beslenme İle Yenmenin Yolları

Kemik yoğunluğu kaybı ile kemiklerin kırılganlaşmalarıdır. Kemiklerdeki protein ve kalsiyumun azalmasıdır.

Farkedilmesi zaman alabilir. Kemik yoğunluğu büyük ölçüde çevresel faktörler ve ilaçlar tarafından ve genetik faktörler tarafından etkilenir. Kemik yoğunluğu 25 yaşında zirveye ulaşır. 10 yıl boyunca korunur.

Kadınlarda östrojen osteoporozu hızlandırır. Ayrıca, sigara, alkol, egzersiz eksikliği, kalsiyum alamama, kötü beslenme, kemoterapi, karaciğer hastalıkları, hareketsizlik, tiroid hormonu ilaçları,

D vitamini eksikliği ve bazı ilaçlar osteoporoza neden olur. Tedavisinde erken teşhis önemlidir. Tüm nedenlerinden uzak durarak iyileştirilebilir. Kesinlikle kalsiyum takviyesi şarttır. Süt ve süt ürünleri, meyve sebze tüketilmelidir. Ayrıca, doymuş yağlar, lifli gıdalar, proteinli gıdalar, vitamin, mineral ve eser elementlere ihtiyaç duyulur.

Keten tohumu, balkabağı tohumu, susam tohumu, ayçiçeği tohumu, mercimek, soya fasulyesi, badem, fındık, yerfıstığı, ceviz ve bunların yağı, mısır, kara buğday, darı, yulaf, arpa, çavdar, buğday, elma, muz, kivi, hurma, incir, erik, üzüm, brokoli, ıspanak, kereviz, rezene, zencefil maydanoz, biberiye, adaçayı, ısırgan otu ve sarımsak iyi gelmektedir.

Bu gıdalar, östrojenleri temizler ve onları tüm vücut içinde, atardamarlar ve kemikleriniz de dahil olmak üzere ihtiyaç duyuldukları yerlere taşır.