Kadınlar Neden Erkeklerden Uzun Yaşar

Alternatif tıbbın giderek yaygınlaştığı dünyamızda kadınlar hala erkeklerden ortalama 7 yıl daha uzun süre yaşıyor. İstatistikler bu gerçeği 100 yılını dolduran her 100 insandan 85′inin kadın olduğunu belirterek açıkca dile getiriyor . Ünlü Boston Üniversitesinden bu alandaki çalışmalarıyla ünlü Tom Charles Perls ünlü dergi Time’ın sağlık bölümüne kadınların erkeklerden uzun yaşamasını sebeplerini verdi.
Kadınlarda erkeklere göre daha az dolaşım sistemi bozuklukları görülmesinin daha uzun yaşama nedenlerinden en belki de önemlisi olduğunu belirten Sayın Profesöz Perls, kadınların uzun yaşamasının diğer sebeplerininde aşağıdaki sırlar olduğunu söyledi;
  • Bayanlarda kalp damar problemleri ortalama 75 yaşında görülürken, erkeklerde bu rakam 50.
  • Kandaki demir oranının farklı olmasıda kadınların daha uzun yaşamasının sebeplerinden biri. Bu farklılıktan ötürü erkek bireyler kadınlardan daha az et ve et ürünleri tüketmeli .
  • * Kadın genindeki 2. X kromozomu çok büyük bir etken . Kadınlar bu 2. X kromozomunun hücre yenileme ve destekleme özelliğinden yararlanıp daha uzun yaşayabilir. Erkekler de ise bu özellik yoktur .
  • Erkek bireyler 20li yaşlarında tıp dilince “Testesteron kasırgası” yaşarlar. Hormon seviyeleri aşırı derecede artar ve bunun sonucunda tehlikeli-zararlı davranışlarda bulunurlar. Bu tür davranışlar erkek ölümlerinin asıl sebebidir .
  • Erkeklerin ölüm sebepleri içinde depresyon da çok önemli bir yer tutar.
  • Aşırı sigara kullanımı, bol yağlı yemekler ve stres altında bulunma erkek ömrünü kısaltıyor.