Mucizevi Buluşun Adı Detox

Detoks, sağlıklı yaşam arayışları içerisinde olan insanların en çok kullandığı yöntemlerden biridir. Bu yöntemle birlikte sağlıklı bir gün geçirmek için vazgeçilmez olabiliyor.

Detoks, vücudumuza çeşitli yollardan gireren ve atık madde olarak dışarı atılmayı bekleyen toksinlerden kurtulma yöntemlerinden biridir. Şunu belirtelim, birçok insanın vücudunda gün içinde yorgunluk belirtileri başgösterir.

Özellikle halsizlik bunun en büyük göstergesidir. Farklı nedenlerden de kaynaklı olabilir. Ama vücut dengesini korumak için Detoks yapılması şarttır. Denize yakın bir yerde oturuyorsanız ve suyun temizliğinden eminseniz, her gün birkaç damla deniz suyunu içme suyuna damlatarak içmeniz vücut asit dengeniz için son derece yararlı olacaktır.

Denizde yüzmenin de tedavi edici özellikleri var ve günde belirli aralıklarla suya girilmesi çok yararlı. Detoks sağlayan çaylar, başta yeşil çay olmak üzere birçok bitkisel çayın detoks etkisi yüksektir. Papatya, ginseng, ginko biloba, ekinezya, kırmızı pancar, zencefil, meyankökü de toksin arındırıcı özellikleri olan önemli kaynaklardır. Sıcak suyun ve su ile masajın faydaları büyük.

Ayrıca ölü derilerimizden arınarak gözeneklerimizi açtığımız takdirde toksinlerden daha kolay kurtulabiliriz. Cilde kuru fırça ile yapılan masaj kan dolaşımını hızlandırarak, ciltteki oksijen oranını arttırır.

Cildimiz ve iç organlarımıza çok yararlıdır. Küveti su ile doldurup, evde detoks yapmak istediğinizde cildi tahriş eden zararlı kimyasallar içeren sabunlar yerine, papatya, biberiye, okaliptüs ve adaçayı gibi doğal yağlar kullanmayı tercih etmelisiniz.

Ayrıca banyonuza yarım bardak içme sodası ve/veya deniz tuzu da ilave edebilirsiniz. Detoks sırasında, beslenme programınızı ve diğer tedavilerinizi desteklemek için alınması gereken en ideal antioksidan vitaminler: çinko, kalsiyum, B vitaminleri (özellikle B3), C vitamini, selenyum, A vitamini, E vitamini olarak özetlenir.